Choď na obsah Choď na menu
 


Obrázok Protest:

V stredu 9. marca 2011 naviažeme na úspech 1. banánovej blokády a o 11 hod. dopoludnia zablokujeme na 15 minút slovensko-rakúsky diaľničný prechod Bratislava-Jarovce. Oblečieme sa do banánových kostýmov, budeme mávať banánovou vlajkou, držať banánový transparent, spievať rakúskou mutáciu Banana Boat Songu a stojacim vodičom zadarmo rozdávať „rakúske“ banány.

Týmto spôsobom „oslávime“ prvé výročie zahájenia rakúskeho monsterprocesu s 13imi aktivistami na ochranu zvierat, ktorý skôr ako vyspělý demokratický právny štát pripomíná banánovú republiku.

Akcia je riadne ohlásená a legálna.

Výzva:

Vážený pán Minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Mikuláš Dzurinda,

My, dolu podpísaní občania Slovenskej republiky a mimovládne organizácie Vás žiadame, aby ste diplomatickou cestou odsúdili a vyslovili jednoznačný nesúhlas s takzvaným monsterprocesom namiereným proti 13 aktivistom v susednej Rakúskej republike.

Aktivisti stoja už rok pred súdom preto, že organizovali hlasné demonštrácie, dokumentovali podmienky chovu zvierat, usporadúvali verejné konferencie a ďalšími spôsobmi sa občiansky angažovali. Na internete zároveň vyjadrovali pochopenie s neznámymi ľuďmi, ktorí uskutočnili niekoľko útokov na majetok podnikov zneužívajúcich zvieratá. Týmto faktom má byť preukázané, že títo aktivisti tvoria so spomínanými neznámymi ľuďmi jednu veľkú zločineckú organizáciu a takisto majú byť všetky ich občianske aktivity dôkazom pre spáchanie trestného činu podľa § 278a - členstvo v zločineckej organizácií.

Po trištvrte roku dôkladných analýz jednotlivých demonštrácií, politického presvedčenia obžalovaných a škody na majetku , z ktorej nebol obvinený nikto, vyšlo najavo (vďaka anonymne doručeným protokolom), že štátny zástupca i polícia zamlčali nasadenie tajnej agentky, ktorá medzi ochranármi zvierat strávila 16 mesiacov. Tá následne pred súdom uviedla, že za celé svoje pôsobenie nezaznamenala jediný náznak trestnej činnosti alebo jej prípravy, okrem jedného útoku pytliakov práve na aktivistov za ochranu zvierat.

Pre štátneho žalobcu to však neznamenalo žiadny dôvod na stiahnutie žaloby: agentka sa jednoducho len nedostala do tých "správnych štruktúr". Ministerka spravodlivosti prípad komentovala so slovami, že utajenie protokolov o agentke bolo vysoko neobvyklé, ale v súlade s právom. Súd tak pokračuje i naďalej a predpokladá sa, že môže trvať až do roku 2013.

Apelujeme preto na Vás pán minister, pretože ako členská krajina Európskej únie a krajina, ktorá si ctí ľudské práva a slobody máme morálnu povinnosť rakúsku stranu a kompetentné orgány za tento skutok dôrazne kritizovať a vysloviť tak nesúhlas s takýmto postupom. Takisto Vás pozývame na protestné zhromaždenie aktivistov, ktorí majú za cieľ prejaviť svoj nesúhlas s konaním rakúskej strany. Podujatie sa uskutoční na hraničnom prechode Bratislava-Jarovce od 11.00 hod. v stredu 9. Marca.

S pozdravom,

Organizácie: Občianska iniciatíva UM!, Priatelia Zvierat ...

Občania: Róbert Mihály, Martin Neštepný, Adam Kurta, Alena Krempaská, Katarína Arendáčová, Pavol Rašev, Simona Onderčová, Zuzana Zelená, Anna Fendrychová, Veronika Tothová, Zuzana Háberová, Bohdana Filipovičová, Eva Eddy, Zuzana Krajčírová, Denisa Kotúčkova, Petra Zelenooká, Anton Slávik, Oliver Lužinský ...

pripojte sa i vy zaslaním svojho mena (pracovnej pozície) a ďalších údajov na e-mail: iniciativa.um@gmail.com alebo prostredníctvom komentára pod týmto článkom.


 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Financie

(Hughes Financie Domáce, 6. 11. 2011 15:42)

Hughes Financie Domáce, špecialisti v ponuke zákonných on-line pôžičky v britskej libre šterlingov, nás dolára, japonského jenu, singapurský dolár, India rupie, Euro, juhoafrický rand Etc.Email: hugheslenders@gmail.com
Ponúkame pôžičky pre všetky oprávnené dlžníka v miestnych menách krajín vzhľadom k prebiehajúcim spomalenie ekonomickej aktivity (globálna recesia), vo väčšine krajín sveta. Ďalšie informácie a otázky Kontaktujte nás na email: hugheslenders@gmail.com