Choď na obsah Choď na menu
 


Séria protestných akcií vyzývajúcich poslancov k okamžitému zúženiu poslaneckej imunity!

ELEKTRONICKÝ PROTEST ZA ZÚŽENIE POSLANECKEJ IMUNITY - 14. jún 2011

V utorok 14. Júna zaplavíme e-mailové schránky poslancov Národnej rady Slovenskej republiky elektronickými výzvami za zúženie poslaneckej imunity na najbližšom zasadaní parlamentu! E-maily budú odosielané po celý deň! E-mailové adresy i text výzvy nájdete v sekcii kampane TU! alebo na Facebooku v udalosti tu!

I napriek sľubom viacerých politických strán o zúžení poslaneckej imunity je faktom, že po niekoľkých mesiacoch zostáva nedotknutá. Po neúspešnom hlasovaní v decembri minulého roku avizovali navrhovatielia novely zá...kona o poslaneckej imunite, že bude predložený na opätovné hlasovanie začiatkom roku 2011. Ani vtedy sa tak nestalo a i napriek mnohým pripomínacím akciám zo strany občanov sa stav nezmenil. V marci tohto roku bola zorganizovaná elektronická pripomienka poslancom a počas tejto akcie bolo za jeden deň odoslaných takmer štvrť milióna e-mailov. Odpovede niekoľkých poslancov naznačovali, že návrh bude predložený na najbližšej schôdzi - nestalo sa tak! Je tomu pol roka od posledného hlasovania a na poslaneckú imunitu a sľub o jej zúžení sa takmer zabudlo.

My však tvrdíme, že to nesmieme pripustiť! Tento krát však nikomu nič nepripomíname - tentokrát vyzývame poslancov NR SR, aby návrh o zúžení poslaneckej imunity predložili na najbližšom zasadnutí parlamentu, no najmä aby ho schválili. V mene vôle občanov, s apelom na spravodlivosť

-- V prípade, že i táto výzva zostane ignorovaná budú nasledovať viaceré protesty!
Prvý už 17. júna pred NR SR, ktorý bude pokračovať protestným stanovaním:
http://www.facebook.com/event.php?eid=100779296683430 --

PROTEST PRED NÁRODNOU RADOU SR - 17. jún 2011

17.6.2011 sa pred Národnou radou Slovenskej republiky uskutoční protest proti poslaneckej imunite! Protest sa uskutoční od 17.00, po jeho skončení začne niekoľko aktivistov rozkladať stany pred NR SR a oficiálne odštartujú hladovku. Ktokoľvek sa k nim samozrejme môže pridať, stačí si doniesť stan alebo spacák. Hladovka bude trvať niekoľko dní a počas nej je pre účastníkov pripravené premietanie priamo na parlament, koncerty, dis...kusie, maľovanie a mnoho ďalšieho. Aktivisti budú v priebehu tejto akcie každú hodinu prostredníctvom tónu vysielaného cez reproduktory namierených na parlament vyzývať poslancov k zúženiu poslaneckej imunity!

MAN!FEST - 18. júna 2011

18.6.2011 v sobotu o 21.00


Audiovizuálna párty na Námestí Alexandra Dubčeka priamo pred parlamentom za okamžité zúženie poslaneckej imunity. Pozvanie prijala alternatívna kapela priamo z Edinburghu hrajúca na netradičné hudobné nástroje, zástupca hip-hopovej scény El Suvereno (2H+) niekoľko DJov a nostalgiu za ideálmi a ohňom v duši ľudí ochotných bojovať za spravodlivosť nám pripomenie talent Andrej s piesňami Karla Kryla. Počas akcie bude dataprojektor premietať p...riamo na budovu Národnej rady projekcie a skvelý film nebohého režiséra Jána Špátu - Největší přání II

Akcia je súčasťou protestu Dohľad verejnosti, ktorý požaduje okamžité zúženie poslaneckej imunity. Na akcii sa môžete stretnúť a porozprávať s viacerými aktivistami, ktorí v rámci protestu už deň vopred začnú stanovaciu hladovku.

Príď sa zabaviť na znak odporu voči arogancii politikov, príď sa ozvať a vyjadriť nesúhlas s takzvanou rovnosťou, ktorá robí z politikov orwellovských rovnejších!

“Je najvyšší čas ukončiť vaše zasadnutie, ktoré ste potupili opovrhovaním všetkým dobrým a poškvrnili vašimi neresťami. Nie ste nič iné ako zberba a odporcovia blahodarnej správy. Nie ste nič iné ako nájomní ničomníci. Svoju krajinu by ste predali za misu šošovice ako Ézav, svojho Boha zradili pre pár drobných ako Judáš.

Je vo vás vôbec niečo dobré? Existuje hanebnosť, ktorá by vám nebola vlastná? Veriaci nie ste o nič viac než môj kôň. Zlato je vaším bohom. Kto z vás neumlčal svoje svedomie za úplatok? Je medzi vami aspoň jeden, ktorý by aspoň trochu obhajoval záujmy vlasti?

Vy odporné prostitútky! Či ste svojimi nehanebnými intrigami a podlosťami neznesvätili toto posvätné miesto a z božieho stánku neurobili brloh lotrovský? Ako hnusne odporní ste celému národu, ktorý vás poveril napravovaním krívd. Tak teda! Zoberte si svoje krámy, zamknite za sebou a v mene Boha, choďte!”

Oliver Cromwell, Londýn dňa 20.4.1653

 

 

Obrázok

 

Obrázok